HATHA YOGA

Hatha yoga is basis waaruit alle overige yoga stijlen en variaties zijn ontstaan. Hatha betekent Zon (Ha) Maan (Tha): het draagt zowel de aspecten van de krachtige, verlichtende en verwarmende zon alswel de kalmerende en subtielere kwaliteiten van de maan. Je beoefent tijdens hatha yoga dus zowel houdingen die je lijf en geest versterken en krachtig maken, met daarnaast rustige, verdiepende houdingen die je geest en lijf ruimer maken, kalmeren en openen. Het gaat om het evenwicht tussen de verschillende kwaliteiten. Net als de zon en de maan, yin en yang, links en rechts, mannelijk en vrouwelijk, draag je ook al deze kwaliteiten in je. Als deze elementen met elkaar in evenwicht zijn dan kun je optimaal functioneren, groeien, gezond en gelukkig zijn.

Wat doe je tijdens een hatha yogales?

Tijdens deze lessen worden verschillende inspannende (krachtige) en ontspannende asana’s (houdingen) afgewisseld, in combinatie met pranayama (het beheersen van de adem), het adembewustzijn en meditatie. Zo ontstaat er weer evenwicht, verbinding, stroming. Het is belangrijk dat jij tijdens de yogales de ruimte voelt jezelf te zijn, te voelen wat jouw lichaam je vertelt (lichaamsbewustzijn) en daar gericht aandacht aan te besteden.

Er zit geen enkele competitie in de yoga, noch met anderen, noch met jezelf….

YOGA & CORONA

De yogalessen worden gegeven in ruimte van 120m² waarbij de matten meer dan 1.70 meter van elkaar af liggen. Er is een ingang voor en achter, je komt elkaar niet tegen bij het wisselen van de lessen. Bij de ingang en bij elke plek is er ontsmettingsmiddel voorhanden. Er dient een eigen yogamat gebruikt te worden; andere yogamaterialen mogen gebruikt worden mits een eigen handdoek erop wordt gelegd dan wel als de handen ontsmet zijn. Er is een co2 meter  in de ruimte om de luchtkwaliteit te monitoren. Er zijn ruim voldoende mogelijkheden om te ventileren. Door een luchtbevochtiger wordt ook de luchtvochtigheid op pijl gehouden. Met dit alles is er een veilige yoga omgeving gecreëerd.

Bij gezondheidsklachten nemen we allemaal onze verantwoordelijkheden.